Museum - Merghelynck

Sinds 1 april 2017 is het Hotel-Museum Arthur Merghelynck weer te bezoeken na een jarenlange grondige renovatie. Bezoek het met een van onze gidsen!

Dit herenhuis is de perfecte reconstructie van het hôtel Merghelynck uit 1774-1775. In prachtig aangeklede salons en boudoirs ziet u originele Franse stijlmeubels, schilderijen en zilverwerk, voor een deel gered van vernieling tijdens de Eerste Wereldoorlog. Er is ook een unieke verzameling Chinees en Japans porselein.

U kunt dit buitenbeentje onder de Ieperse musea enkel bezoeken met een van onze gidsen. Die vertelt u op boeiende en onderhoudende manier over het wel en wee van de familie Merghelynck, en over het leven van de 18de-eeuwse adel. Een groepsbezoek (max. 20 personen) duurt anderhalf uur en kost 60 euro.

Wil je het museum indivueel bezoeken? Vanaf 8 april 2018 kan dat iedere zondag tot en met 4 november 2018. De rondleiding start om 15 uur en duurt een uur. Deelnemen kost 5 euro; kinderen tot 12 jaar betalen 3,50 euro. Je moet hiervoor vooraf reserveren bij Toerisme Ieper (toerismebalie@ieper.be).

Type rondleiding: 
Te voet