Museum - Merghelynck

Sinds 1 april 2017 is het Hotel-Museum Arthur Merghelynck weer open voor het publiek, na een jarenlange grondige renovatie. Bezoek het met een van onze gidsen!

Dit herenhuis is de perfecte reconstructie van het hôtel Merghelynck uit 1774-1775. In prachtig aangeklede salons en boudoirs ziet u originele Franse stijlmeubels, schilderijen en zilverwerk, voor een deel gered van vernieling tijdens de Eerste Wereldoorlog. Er is ook een unieke verzameling Chinees en Japans porselein.

U kunt dit buitenbeentje onder de Ieperse musea enkel bezoeken met een van onze gidsen. Die vertelt u op een boeiende en onderhoudende manier over het wel en wee van de familie Merghelynck, en over het leven van de 18de-eeuwse adel. Een groepsbezoek (max. 20 personen) duurt anderhalf uur en kost 60 euro.

Wil je het museum individueel bezoeken? Vanaf 8 april 2018 kan dat iedere zondag tot en met 4 november 2018. De rondleiding start om 15 uur en duurt een uur. Deelnemen kost 5 euro; kinderen tot 12 jaar betalen 3,50 euro. Je moet hiervoor vooraf reserveren bij Toerisme Ieper (toerismebalie@ieper.be of 057 239 220).

Tijdens schoolvakanties gaat er op hetzelfde moment ook een opleiding tot lakei of dienstmeid op kindermaat door.

Type rondleiding: 
Te voet