16-17 juni 2018 - tweedaagse uitstap naar Zuid-Picardië

Als we aan Picardië denken, dan denken we meestal aan de vele oorlogsherinneringen van de Slag bij de Somme, aan Amiens, aan de Vallée de la Somme met Le Crotoy en Saint-Valery-sur-Somme, en het natuurgebied Marquenterre. Maar even voorbij dit stukje Picardië, op de route richting Parijs, kom je in het meer zuidelijke deel van de regio, met een aantal heel boeiende plekjes. Je vindt er een variatie aan mooie landschappen, boeiende geschiedenis, prachtige kastelen, unieke paardenstallen en gezellige stadjes.

Jeanne d'Arc in Compiègne

Zaterdag 16 juni

We starten de tweedaagse in Compiègne, een boeiende stad met een rijke geschiedenis. Hier werd Jeanne d'Arc gevangengenomen. Hier vind je een van de vele prachtige kastelen die Frankrijk rijk is; oorspronkelijk gebouwd voor Karel V, maar ook heel belangrijk voor Lodewijk XV en in de 19de eeuw grondig aangepast voor zowel Napoleon I als Napoleon III. Heel beroemd in het bos van Compiègne is de Clairière de l'Armistice, belangrijk in de twee wereldoorlogen. Een bezoek eraan mag zeker niet ontbreken. 

Na de lunch bezoeken we het kasteel van Pierrefonds. We vervolgen onze uitstap richting Senlis, beroemd om zijn prachtige kathedraal en stemmig, authentiek middeleeuws centrum. Een zeer oude stad, die zelfs nog Gallo-Romeinse resten herbergt. De stad was het decor van vele historische films. We maken een wandeling doorheen het prachtige oude centrum.

We overnachten in de buurt van Senlis.

Zondag 17 juniImage result for cathedrale amiens

Op dag twee zetten we onze reis verder naar het wondermooie Chantilly, wereldvermaard omwille van zijn majestueuze kasteel en tuinen. We nemen uiteraard ruim de tijd om dit prachtige decor te bezoeken. Maar Chantilly biedt ook onderdak aan de koninklijke paardenstallen, die zelf bijna de allure van een kasteel uitstralen. Ook zij mogen niet ontbreken op ons programma.

Van Chantilly rijden we richting Amiens, voor een bezoek aan een van de beroemdste gotische kathedralen. We sluiten de tweedaagse af met vrije tijd in het gezellige Quartier Saint Leu, voor we terug richting Ieper rijden.

 

Inschrijven voor deze tweedaagse kan niet meer. We beloven je wel een mooi verslag op onze website.