(Geannuleerd!) Vrijdag 19 november 2021 - voordracht Kleine archeologische puzzels maken het Iepers verhaal compleet (Jan Decorte)

Voor onze laatste lezing van 2021 nodigden wij Jan Decorte uit. Decorte is erfgoedcoördinator van de onroerenderfgoeddienst bij CO7. Hij is verantwoordelijk voor de werking en de organisatie van deze dienst en voor het deeldomein archeologie.

Archeologen komen de laatste jaren om de haverklap in het nieuws met nieuwe vondsten in het centrum van Ieper. Meestal gaat het om vondsten bij grote opgravingen, zoals het onderzoek op De Meersen of het recente onderzoek rond de kathedraal. Er gebeuren echter ook kleinere onderzoeken in de binnenstad of daar net rond. Soms via een zogenaamd archeologisch traject door een archeologisch bedrijf, soms via een archeologische vondstmelding door het agentschap Onroerend Erfgoed. De resulaten van deze onderzoeken zijn niet altijd snel te vinden of bij elkaar te leggen.

Archeoloog Jan Decorte onderneemt op 19 november een poging om de kleine archeologische puzzelstukken in de binnenstad aan elkaar te plakken en de laatste nieuwe inzichten aan het publiek mee te geven. Uiteraard wordt hierbij ook stilgestaan bij het recente onderzoek in het oudste hart van de stad.

De voordracht start om 20 uur en gaat door in CC Het Perron (zaal A, derde verdieping). De toegang is gratis.

       © CO7