Rondleidingen

Zowel in Ieper als in Poperinge beschikt onze gidsenkring over een pool van kwalitatieve, gediplomeerde gidsen. Het volledige aanbod van de rondleidingen die zij gidsen, vind je op de websites van Toerisme Ieper en Toerisme Poperinge.

Een gidsbeurt op maat is ook altijd mogelijk. Voor informatie hierover neem je best contact op met:

IEPER

20190622_-c-toerismeieper_021

Stadswandelingen

Ga met een gids op stap in Ieper voor een kennismakingswandeling, Ieper op z’n middeleeuws of Ieper en WOI. Of ga met hem op wandel op en onder de Ieperse vestingen of ‘s avond met de Nachtwacht. En dat is maar een kleine greep uit het aanbod.

1949fietsen-ieper-en-omgeving-westtoer-2019-jan-d-hondt-atelje-d_1

Fietstochten

Fiets met een gids door het vlakke waterrijke Ieper en hoor het verhaal van de oude vaart, Essex Farm Cemetery, Yorkshire Trench en het Sas van Boezinge. Mag het wat heuvelachtiger, dan neemt hij je mee in zuidelijke richting, naar De Palingbeek bijvoorbeeld.

tyne-cot-cemetery

Rondritten

De gids begeleidt je groep doorheen het voormalige WOI-slagveld. Je bezoekt bijvoorbeeld Tyne Cot Cemetery, het Studentenfriedhof in Langemark of de Pool of Peace. De Delicatessenprocessie is iets voor jou als je graag streeklekkers proeft.

Ben je met een kleine groep/gezin en sluit je graag aan bij andere mensen? Dan kan je ook voor vijf euro per persoon deelnemen aan een van de wekelijkse wandelingen van Toerisme Ieper.

Meer info

POPERINGE

wandelen-poperinge_595_0_xl

Stadswandelingen

Maak kennis met de hoogtepunten van Poperinge. Kom meer te weten over de rijke middeleeuwse geschiedenis van de stad, haar groei tot een van de belangrijkste centra van de hopteelt en hoe het leven er achter het front was tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Rondleidingen Hopmuseum

Hopmuseum

Een gids maakt je wegwijs in de geschiedenis, de teelt en de hoppepluk, vroeger en nu. Uiteraard komt ook de Belgische biercultuur aan bod. Ruik, voel en proef de Belgische hop! Na de rondleiding kan je nagenieten met een streekbiertje.

2083200811152215

Lijssenthoek Cemetery

Deze begraafplaats is een indrukwekkende getuige van meer dan vier jaar oorlogsgeweld. Van 1915 tot 1920 was in het gehucht Lijssenthoek het grootste evacuatiehospitaal van de Ieperboog gevestigd. Onze gids vertelt je het verhaal van deze unieke site.