April – november 2024 | Middeleeuws Ieper

April – november 2024 | Middeleeuws Ieper

Van 6 april tot en met 9 november 2024 kan je iedere zaterdagnamiddag op stap met een Ieperse heraut, die je meeneemt in het rijke middeleeuwse verleden van ‘zijn’ stad.

In de 12de, 13de en 14de eeuw was Ieper op economisch vlak een belangrijke Vlaamse stad. Ieper bloeide en was rijk, en dat had veel te maken met de lakennijverheid. Tijdens de wandeling verneem je wat er allemaal rond dat laken te doen was. Je komt ook te weten hoe Ieper de Kattenstad is geworden. Blikvangers zijn de Lakenhallen, de Sint-Maartenskerk en de vele mooie statige gildehuizen in het centrum, maar ook enkele typische steegjes. Ga je mee met de middeleeuwse gids?

Veel middeleeuws plezier met de Ieperse heraut!

  • De middeleeuwse wandeling start aan de Lakenhallen om 16 uur en eindigt om 18 uur.
  • Deelname kost 5 euro – als je van Ieper bent, betaal je 4 euro.
  • Reserveer jouw ticket online bij Toerisme Ieper. Je krijgt het dan meteen in je mailbox.

 

This activity is also possible in English. Every Saturday until 9 November, an Ypres herald welcomes you for a discovery tour of the medieval city. This walk with one of our guides starts in front of the Cloth Hall at 4 pm and ends at 6 pm. Participation costs 5 euros.

Book your ticket online via Toerisme Ieper.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *