7 september 2024 | Bezoek Museumhuis Lucien De Gheus

7 september 2024 | Bezoek Museumhuis Lucien De Gheus

 

Een boeiende en verrassende rondleiding in Museumhuis Lucien De Gheus in Poperinge voor al onze leden en gidsen.

Beeldhouwer en keramist Lucien De Gheus (1927-2013) kennen de meesten onder ons van het beeld Meester Ghybe in Poperinge. Maar deze kunstenaar was zoveel meer. Wist je dat er in de kapel Onze-Lieve-Vrouw Koningin van de Vrede in Heist-op-den-Berg een Madonna staat van onze streekgenoot?

Het huis van Lucien De Gheus en zijn vrouw ligt er nog bij alsof de kunstenaar gisteren even vertrok. In zijn atelier ontdekken we de vele technieken en materialen waarmee deze duizendpoot vertrouwd was. Het was de wens van Lucien De Gheus om zijn woning en tuin na zijn dood open te stellen voor bezoekers. Ramen, meubels, ornamenten en details werden trouwens door de kunstenaar zelf ontworpen.

We krijgen een uitgebreide gidsbeurt in zijn huis en atelier zoals hij er geleefd en gewerkt
heeft.

In een afzonderlijke ruimte in de tuin loopt sinds enkele jaren iedere zomer een tijdelijke tentoonstelling van zeer hoog niveau. Dit jaar koos curator Els Vermeersch met Fuga’s en pimpelmezen, geheel in de geest van Lucien De Gheus, voor een overzicht van de Vlaamse hedendaagse beeldhouw- en keramiekkunst, met namen als Nick Ervinck, Johan Tahon, Guillaume Bijl en Caroline Coolen.

 

  • De rondleiding start om 14.30 uur stipt in museumhuis Lucien De Gheus (Westouterstraat 80, Poperinge).
  • Voor wie vanuit Ieper wil carpoolen: we vertrekken om 14 uur aan parking Rijselpoort.
  • Schrijf in voor 1 september via kristin.demeyere@telenet.be. Vermeld of je wenst te carpoolen of niet. Geef ook een gsm-nummer op.
  • De inschrijving is definitief na betaling van 10 euro op BE36 4648 2876 1181.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *